Dit is de bank met de duurste betaalrekening: ''Echt absurd''

Nieuws
door Roland
donderdag, 30 mei 2024 om 9:40
maatje
De kosten van een betaalrekening bij een Nederlandse bank zijn in vijf jaar tijd fors duurder geworden. In sommige gevallen tot wel 100 procent duurder. Hoe kan dat eigenlijk, en bij welke bank betaal je het meest voor een betaalrekening? In dit artikel lees je er alles over.

Waarom kost een rekening geld?

De eerste vraag die we beantwoorden: waarom kost een rekening geld? Een bank moet kosten maken om jou je betaalrekening te geven.
De bank geeft jou een betaalpas, maar verwerkt ook jouw transacties. Daarnaast monitoren ze overboekingen, maar wordt er ook geld uitgegeven aan infrastructuur om contant geld in omloop te houden. Dat stelt Berend Jan Breugel van Betaalvereniging Nederland.
Een bank mag vragen wat ze willen voor een betaalrekening. Er is geen maximum tarief en daardoor zie je dus ook dat wanneer de kosten stijgen, de tarieven van rekeningen ook omhoog gaan.

De duurste betaalrekening

Als je kijkt naar vijf jaar geleden, dan was een jaarlijks tarief van 18 euro voor een betaalrekening heel normaal. Inmiddels is dat een veelvoud geworden. Maar wat is nu de duurste bank?
Als je klant bent bij de Rabobank, dan betaal je 35,40 euro voor een betaalrekening met 1 pinpas. ABN AMRO rekent 39 euro per jaar. De ING is nog duurder. Rekeninghouders betalen hier 43,80 per jaar. Dat is echter nog niets als je kijkt naar de duurste bank.
Ben jij klant bij Bunq? Dan betaal je 107,88 euro voor een jaar bankieren. Bunq is daarnaast ook de enige bank die torenhoge kosten in rekening brengt voor het opnemen van contant geld. De eerste vijf opnames zijn nog gratis. Vanaf de twaalfde pinbeurt betaal je 2,99 euro per transactie.
Bij welke bank ben jij klant, en overweeg je om over te gaan stappen? Laat het weten in de reacties en tag iemand zodat meer mensen erachter komen dat het goedkoper kan!

NET BINNEN

memphis depay

Memphis laat van zich horen na kritiek en maakt het nog erger

jun 22, 20:49

Memphis Depay is momenteel de meest besproken speler van het Nederlands Elftal. Niet omdat hij het nu zo fantastisch doet, maar omdat Oranje met een mannetje minder lijkt te spelen als hij meedoet. Me...

ioann mark kuznietsov q1ncovsaloc unsplash

Beroemde acteur uit populaire serie (56) plotseling overleden

jun 22, 20:25

Zeer verdrietig nieuws op deze zaterdagavond. Zojuist is bekendgeworden door acteur Taylor Wily plots is overleden. De 56-jarige Amerikaan maakte niet alleen furore op het witte doek, maar werd ook be...

sylvie meis

Sylvie Meis heeft een nieuw liefje (33) en dat is een hele bekende miljonair

jun 22, 18:36

Mannenverslinder Sylvie Meis heeft een nieuwe vriend en die werkt niet achter de kassa bij de Aldi. Nee, het zou volgens de Telegraaf gaan om een hele bekende miljonair. Iemand die vermoedelijk meer g...

memphis

Depay vertelt wat hij van zijn eigen prestatie vond: ''Die man is niet goed snik''

jun 22, 11:47

Memphis Depay speelde gisteren een belabberde wedstrijd tegen Frankrijk. Voetbal International gaf hem de allerslechtste beoordeling van alle spelers. Met een 4 als rapportcijfer kwam hij er nog goed...