Dit is de bank met de duurste betaalrekening: ''Echt absurd''

Nieuws
door Roland
donderdag, 30 mei 2024 om 9:40
maatje
De kosten van een betaalrekening bij een Nederlandse bank zijn in vijf jaar tijd fors duurder geworden. In sommige gevallen tot wel 100 procent duurder. Hoe kan dat eigenlijk, en bij welke bank betaal je het meest voor een betaalrekening? In dit artikel lees je er alles over.

Waarom kost een rekening geld?

De eerste vraag die we beantwoorden: waarom kost een rekening geld? Een bank moet kosten maken om jou je betaalrekening te geven.
De bank geeft jou een betaalpas, maar verwerkt ook jouw transacties. Daarnaast monitoren ze overboekingen, maar wordt er ook geld uitgegeven aan infrastructuur om contant geld in omloop te houden. Dat stelt Berend Jan Breugel van Betaalvereniging Nederland.
Een bank mag vragen wat ze willen voor een betaalrekening. Er is geen maximum tarief en daardoor zie je dus ook dat wanneer de kosten stijgen, de tarieven van rekeningen ook omhoog gaan.

De duurste betaalrekening

Als je kijkt naar vijf jaar geleden, dan was een jaarlijks tarief van 18 euro voor een betaalrekening heel normaal. Inmiddels is dat een veelvoud geworden. Maar wat is nu de duurste bank?
Als je klant bent bij de Rabobank, dan betaal je 35,40 euro voor een betaalrekening met 1 pinpas. ABN AMRO rekent 39 euro per jaar. De ING is nog duurder. Rekeninghouders betalen hier 43,80 per jaar. Dat is echter nog niets als je kijkt naar de duurste bank.
Ben jij klant bij Bunq? Dan betaal je 107,88 euro voor een jaar bankieren. Bunq is daarnaast ook de enige bank die torenhoge kosten in rekening brengt voor het opnemen van contant geld. De eerste vijf opnames zijn nog gratis. Vanaf de twaalfde pinbeurt betaal je 2,99 euro per transactie.
Bij welke bank ben jij klant, en overweeg je om over te gaan stappen? Laat het weten in de reacties en tag iemand zodat meer mensen erachter komen dat het goedkoper kan!

NET BINNEN

eva over mijn lijk

OML-Eva deelt update: ''Had dit wel verwacht''

jul 26, 18:16

Dat het niet goed gaat met de gezondheid van Eva, die je kunt kennen van Over Mijn Lijk, is helaas al een tijdje bekend. Recent besloot ze te stoppen met een chemokuur, en nu deelt ze nieuws over een...

charlotte

B&B-Charlotte verklapt uitkomst liefdesavontuur Mike

jul 26, 16:14

Tussen Charlotte en B&B-eigenaar Mike, die in Spanje een boerderij en een verhuurbedrijf voor zijn jetski's verhuurt, is het helaas niets geworden. Bij RTL Boulevard blikt Charlotte terug op het korte...

malgosia

Kijkers B&B Vol Liefde herkennen Malgosia en dat blijkt een hele bekende

jul 26, 12:13

Malgosia is een, laten we zeggen, opvallende verschijning in B&B Vol Liefde. Ze weet Albert ook aan het lachen te krijgen, iets dat wel nodig was na zijn bizarre gedrag wegens zijn 'poppetjes'. Maar d...

maan de steenwinkel

Maan zwijgt niet meer en is eindelijk eerlijk over haar gebruik

jul 26, 10:47

Maan de Steenwinkel, kortgezegd zangeres Maan, heeft voor het eerst gereageerd op de geruchten rondom haar vermeende dr*gsgebruik. Ze was gisteravond te gast bij Humberto à Paris en liep daar helemaal...