Contant geld pinnen niet meer gratis: dit bedrag ga je per opname aftikken

Nieuws
door Roland
maandag, 17 juni 2024 om 10:53
geldmaat
Anno 2024 zijn er steeds minder mensen die contant betalen, of flappen uit een automaat halen. Betalen met munt- en briefgeld is tegenwoordig een stuk minder populair dan afrekenen met een pinpas of met je smartphone.

Contant geld

Als je gaat pinnen, moet je daar voor betalen. Wist je dat banken flink verdienen aan opnames? Het antwoord: veruit de meeste mensen zijn daar niet van op de hoogte.
De Nederlandsche Bank (DNB) en Betaalvereniging Nederland hebben het onderzocht. Nog slechts 20 procent van alle betalingen wordt contant afgerekend. Dat betekent dus dan 80 procent inmiddels digitaal gebeurt. En de banken zien die cijfers natuurlijk ook.

Extra kosten

Het is je wellicht opgevallen dat banken al een tijdje kosten in rekening brengen voor het storten van contant geld. Tot voor kort was geld opnemen echter gratis. Helaas is dat niet meer zo. Wanneer jij flappen haalt uit de automaat, word je daarvoor 'beboet'.
Elke bank hanteert andere voorwaarden met betrekking tot de kosten van geld opnemen. Bij de ABN AMRO is het bijvoorbeeld zo dat je tot 17.500 euro per jaar gratis mag opnemen. Daarna kost het vijf euro per opname, waarbij ook nog 0,5 procent van het opnamebedrag komt.
Als je klant bent bij Rabobank, kun je alleen kostenloos geld opnemen bij een geldmaat. Wanneer je dat bij een andere pinautomaat doet, betaal je 0,75 cent per transactie.
Zit je toevallig bij de ING Bank? Contante opnames zijn dan gratis. Het Oranjepakket waarmee je dat doet kost 3,15 euro per maand. Maar nu komt de truc, want als jij een ING Oranjepakket met 'korting' hebt, moet je 0,80 eurocent per opname betalen.

Andere banken

Op het moment van schrijven brengen SNS Bank, ASB Bank en de Regiobank nog niets in rekening voor het opnemen van cash geld. Met de nadruk op 'nog', want het zou zomaar kunnen dat hier binnenkort verandering in komt.

NET BINNEN

rene bb

Rene verklapt uitkomst van B&B Vol Liefde, RTL reageert en grijpt in

jul 19, 9:14

RTL heeft gereageerd op de uitspraken van René, die eergisteren via Facebook de uitkomst van zijn B&B Vol Liefde-avontuur wereldkundig maakte. Hij meldde een andere vrouw gevonden te hebben, en dat is...

bb

B&B Vol Liefde-kijkers zijn er klaar mee en gaan helemaal los

jul 18, 21:41

Het nieuwe seizoen van B&B Vol Liefde is sinds maandag op televisie te zien. Vanavond zagen we onder meer deelnemer Anja, die in Frankrijk woont. Ene Joop komt op bezoek, maar kijkers storen zich giga...

ing

ING-klanten krijgen melding na inloggen in app: ''Dit is dwang''

jul 18, 20:34

De ING-bank maakte eerder deze week bekend dat contactloos betalen per 1 september niet langer mogelijk is via de ING Bankieren App. Per die datum is dat alleen nog mogelijk met Google Pay. En dat roe...

onweeeeeeer

Zomer alweer voorbij, er komt noodweer aan

jul 18, 20:09

Vandaag, morgen en aanstaande zaterdag heeft het er alle schijn van dat we te maken krijgen met zomer in Nederland. De prognoses geven aan dat de temperaturen op sommige plekken boven de 30 graden kun...