Bij deze bank moet je torenhoge kosten aftikken als je wil pinnen

Nieuws
door Roland
woensdag, 29 mei 2024 om 12:52
geldmaatje
Wie geld gaat pinnen, ziet in sommige gevallen meer van hun bankrekening verdwijnen dan er opgenomen wordt. Dat komt doordat sommige banken pinkosten berekenen. In dit artikel vertellen we je welke banken kosten berekenen en hoeveel.

Contant geld

Contant geld staat best wel onder druk in Nederland. Het demissionaire kabinet had graag contante betalingen boven de 3.000 euro willen verbieden.
Dat is (nog) niet gelukt. Momenteel bestaat er geen limiet, maar als je aankopen van meer dan 10.000 euro met contant geld afrekent moet de verkoper een cliëntencontrole doen. Dit in een poging witwassen te voorkomen.
Wanneer je in het buitenland bent en je pint daar geld, dan weet je dat je daar extra voor moet betalen. Maar in Nederland zijn er ook twee banken die kosten in rekening brengen voor mensen die geld afhalen.
Op de website van de Rijksoverheid is te lezen dat banken die kosten in rekening brengen omwille van het feit dat het gebruik van briefgeld steeds duurder wordt.
Banken mogen derhalve zelf bepalen of ze kosten in rekening brengen aan klanten die geld pinnen en hoeveel dat is.

Pinkosten

Momenteel zijn er daadwerkelijk twee banken die dat ook echt doen. Het gaat om de Rabobank en om Bunq en met name bij die laatste bank is dit echt ontzettend prijzig.
Bij de Rabobank kun je tot 17.500 euro per jaar opnemen, zonder dat je daarvoor hoeft te betalen.Daarna gaat dat 5 euro, plus 0,50 procent van het bedrag kosten.

Bunq

Maar bij de Bunq-bank ligt dat anders. Zij staan klanten toe om zes keer per jaar contant geld op te nemen. De vijf opnames daarna kosten 0,99 euro per transactie.
Vanaf pinbeurt nummer twaalf moet je maar liefst 2,99 per opname betalen. En dat is een heleboel geld voor een simpele transactie.
Wat vind jij hiervan? Stem in de poll hieronder en laat een reactie achter op Facebook!

Poll

NET BINNEN

memphis depay

Memphis laat van zich horen na kritiek en maakt het nog erger

jun 22, 20:49

Memphis Depay is momenteel de meest besproken speler van het Nederlands Elftal. Niet omdat hij het nu zo fantastisch doet, maar omdat Oranje met een mannetje minder lijkt te spelen als hij meedoet. Me...

ioann mark kuznietsov q1ncovsaloc unsplash

Beroemde acteur uit populaire serie (56) plotseling overleden

jun 22, 20:25

Zeer verdrietig nieuws op deze zaterdagavond. Zojuist is bekendgeworden door acteur Taylor Wily plots is overleden. De 56-jarige Amerikaan maakte niet alleen furore op het witte doek, maar werd ook be...

sylvie meis

Sylvie Meis heeft een nieuw liefje (33) en dat is een hele bekende miljonair

jun 22, 18:36

Mannenverslinder Sylvie Meis heeft een nieuwe vriend en die werkt niet achter de kassa bij de Aldi. Nee, het zou volgens de Telegraaf gaan om een hele bekende miljonair. Iemand die vermoedelijk meer g...

memphis

Depay vertelt wat hij van zijn eigen prestatie vond: ''Die man is niet goed snik''

jun 22, 11:47

Memphis Depay speelde gisteren een belabberde wedstrijd tegen Frankrijk. Voetbal International gaf hem de allerslechtste beoordeling van alle spelers. Met een 4 als rapportcijfer kwam hij er nog goed...