Bij deze bank moet je torenhoge kosten aftikken als je wil pinnen

Nieuws
door Roland
woensdag, 29 mei 2024 om 12:52
geldmaatje
Wie geld gaat pinnen, ziet in sommige gevallen meer van hun bankrekening verdwijnen dan er opgenomen wordt. Dat komt doordat sommige banken pinkosten berekenen. In dit artikel vertellen we je welke banken kosten berekenen en hoeveel.

Contant geld

Contant geld staat best wel onder druk in Nederland. Het demissionaire kabinet had graag contante betalingen boven de 3.000 euro willen verbieden.
Dat is (nog) niet gelukt. Momenteel bestaat er geen limiet, maar als je aankopen van meer dan 10.000 euro met contant geld afrekent moet de verkoper een cliëntencontrole doen. Dit in een poging witwassen te voorkomen.
Wanneer je in het buitenland bent en je pint daar geld, dan weet je dat je daar extra voor moet betalen. Maar in Nederland zijn er ook twee banken die kosten in rekening brengen voor mensen die geld afhalen.
Op de website van de Rijksoverheid is te lezen dat banken die kosten in rekening brengen omwille van het feit dat het gebruik van briefgeld steeds duurder wordt.
Banken mogen derhalve zelf bepalen of ze kosten in rekening brengen aan klanten die geld pinnen en hoeveel dat is.

Pinkosten

Momenteel zijn er daadwerkelijk twee banken die dat ook echt doen. Het gaat om de Rabobank en om Bunq en met name bij die laatste bank is dit echt ontzettend prijzig.
Bij de Rabobank kun je tot 17.500 euro per jaar opnemen, zonder dat je daarvoor hoeft te betalen.Daarna gaat dat 5 euro, plus 0,50 procent van het bedrag kosten.

Bunq

Maar bij de Bunq-bank ligt dat anders. Zij staan klanten toe om zes keer per jaar contant geld op te nemen. De vijf opnames daarna kosten 0,99 euro per transactie.
Vanaf pinbeurt nummer twaalf moet je maar liefst 2,99 per opname betalen. En dat is een heleboel geld voor een simpele transactie.
Wat vind jij hiervan? Stem in de poll hieronder en laat een reactie achter op Facebook!

Poll

NET BINNEN

eva over mijn lijk

OML-Eva deelt update: ''Had dit wel verwacht''

jul 26, 18:16

Dat het niet goed gaat met de gezondheid van Eva, die je kunt kennen van Over Mijn Lijk, is helaas al een tijdje bekend. Recent besloot ze te stoppen met een chemokuur, en nu deelt ze nieuws over een...

charlotte

B&B-Charlotte verklapt uitkomst liefdesavontuur Mike

jul 26, 16:14

Tussen Charlotte en B&B-eigenaar Mike, die in Spanje een boerderij en een verhuurbedrijf voor zijn jetski's verhuurt, is het helaas niets geworden. Bij RTL Boulevard blikt Charlotte terug op het korte...

malgosia

Kijkers B&B Vol Liefde herkennen Malgosia en dat blijkt een hele bekende

jul 26, 12:13

Malgosia is een, laten we zeggen, opvallende verschijning in B&B Vol Liefde. Ze weet Albert ook aan het lachen te krijgen, iets dat wel nodig was na zijn bizarre gedrag wegens zijn 'poppetjes'. Maar d...

maan de steenwinkel

Maan zwijgt niet meer en is eindelijk eerlijk over haar gebruik

jul 26, 10:47

Maan de Steenwinkel, kortgezegd zangeres Maan, heeft voor het eerst gereageerd op de geruchten rondom haar vermeende dr*gsgebruik. Ze was gisteravond te gast bij Humberto à Paris en liep daar helemaal...