Forse weersomslag op komst: hier gaat het straks onweren

Nieuws
door Roland
donderdag, 14 maart 2024 om 13:14
onweer
Vandaag kunnen we eindelijk genieten van een welverdiende lentedag. De temperaturen lopen lekker op en in het zuidoosten kan het wel 19 graden worden. Prima terrasweer dus, al wordt het later op de dag wat minder aangenaam.

Weerbericht vandaag

Meteoroloog Jordi Huirne ziet het weer zonnig in (haha). Hij vertelt dat we vanmiddag uitkomen tussen de 14 en 19 graden, en spreekt van 'uitzonderlijke warmte' voor de tijd van het jaar.
Dat onderbouwt hij door aan te geven dat de temperatuur al vijf weken vooruitloopt op het gemiddelde van de vorige eeuw. Toch mooi, die klimaatopwarming. Helaas is er ook minder goed nieuws, want in het westen wordt het in de loop van vanmiddag flink bewolkt.
En dat kan gepaard gaan met een klap onweer. Later op de avond gaat het ook regenen, zo weet Huirne. Voor zonliefhebbers zit er dus maar een ding op: zo snel mogelijk naar buiten gaan om wat vitamine D in je huid op te laten nemen.

Vrijdag ook onweer

Morgen wordt het weer ouderwets drama in ons kikkerlandje. Er is een grote kans op buien, waarbij er opnieuw onweer wordt voorspeld. Ook is het aannemelijk dat er forse hagelstenen uit de lucht vallen, en de wind enorm krachtig zal zijn.
De temperaturen dalen gelukkig niet zoveel, waardoor deze uitkomen tussen de 14 en 16 graden. Dat is zacht voor de tijd van het jaar.

NET BINNEN

auto

Kinderen van topvoetballer Harry Kane betrokken bij zwaar auto-ongeluk

apr 12, 8:44
bauers

Kijkers genieten volop van De Bauers en zeggen allemaal hetzelfde

apr 11, 21:27
rene van der gijp

Gijp kondigt einde VI aan: ''Op deze datum laatste uitzending''

apr 11, 19:11
advent wreath candles

Wereldberoemde acteur plotseling (76) overleden

apr 11, 16:55