Forse weersomslag op komst: hier gaat het straks onweren

Nieuws
door Roland
donderdag, 14 maart 2024 om 13:14
onweer
Vandaag kunnen we eindelijk genieten van een welverdiende lentedag. De temperaturen lopen lekker op en in het zuidoosten kan het wel 19 graden worden. Prima terrasweer dus, al wordt het later op de dag wat minder aangenaam.

Weerbericht vandaag

Meteoroloog Jordi Huirne ziet het weer zonnig in (haha). Hij vertelt dat we vanmiddag uitkomen tussen de 14 en 19 graden, en spreekt van 'uitzonderlijke warmte' voor de tijd van het jaar.
Dat onderbouwt hij door aan te geven dat de temperatuur al vijf weken vooruitloopt op het gemiddelde van de vorige eeuw. Toch mooi, die klimaatopwarming. Helaas is er ook minder goed nieuws, want in het westen wordt het in de loop van vanmiddag flink bewolkt.
En dat kan gepaard gaan met een klap onweer. Later op de avond gaat het ook regenen, zo weet Huirne. Voor zonliefhebbers zit er dus maar een ding op: zo snel mogelijk naar buiten gaan om wat vitamine D in je huid op te laten nemen.

Vrijdag ook onweer

Morgen wordt het weer ouderwets drama in ons kikkerlandje. Er is een grote kans op buien, waarbij er opnieuw onweer wordt voorspeld. Ook is het aannemelijk dat er forse hagelstenen uit de lucht vallen, en de wind enorm krachtig zal zijn.
De temperaturen dalen gelukkig niet zoveel, waardoor deze uitkomen tussen de 14 en 16 graden. Dat is zacht voor de tijd van het jaar.

NET BINNEN

jacques dancona

Jacques d’Ancona (86) plotseling overleden

jul 27, 9:45

Een verdrietig bericht. Jacques d'Ancona is in zijn woonplaats Paterswolde overleden op 86-jarige leeftijd. Dat meldt het Dagblad van het Noorden."Jacques d’Ancona dacht er niet over om te stoppen met...

eva over mijn lijk

OML-Eva deelt update: ''Had dit wel verwacht''

jul 26, 18:16

Dat het niet goed gaat met de gezondheid van Eva, die je kunt kennen van Over Mijn Lijk, is helaas al een tijdje bekend. Recent besloot ze te stoppen met een chemokuur, en nu deelt ze nieuws over een...

charlotte

B&B-Charlotte verklapt uitkomst liefdesavontuur Mike

jul 26, 16:14

Tussen Charlotte en B&B-eigenaar Mike, die in Spanje een boerderij en een verhuurbedrijf voor zijn jetski's verhuurt, is het helaas niets geworden. Bij RTL Boulevard blikt Charlotte terug op het korte...

malgosia

Kijkers B&B Vol Liefde herkennen Malgosia en dat blijkt een hele bekende

jul 26, 12:13

Malgosia is een, laten we zeggen, opvallende verschijning in B&B Vol Liefde. Ze weet Albert ook aan het lachen te krijgen, iets dat wel nodig was na zijn bizarre gedrag wegens zijn 'poppetjes'. Maar d...