Viaplay gooit prijzen flink omhoog: dit gaat het nu kosten

Nieuws
door Roland
maandag, 22 april 2024 om 12:58
max verstappen
Viaplay gaat voor de derde keer in korte tijd een prijsverhoging doorvoeren voor maandabonnementen. De streamingsdienst laat op haar website weten wat de nieuwe prijzen gaan worden. Klanten zijn woedend en dat is goed terug te zien in de reacties op social media.

Viaplay abonnement

Op dit moment betalen abonnees een bedrag van 15,99 euro per maand. Vanaf 22 mei aanstaande, exact over een maand dus, gaat dat met twee euro omhoog. Het nieuwe maandbedrag wordt dan 17,99 euro.
De Zweedse streamingdienst heeft dat sluw aangepakt. Een aantal dagen geleden werd namelijk bekend dat de uitzendrechten van de Formule 1 ook de komende vijf jaar bij Viaplay te zien zullen zijn. Daarvoor werd volgens De Telegraaf een 'topdeal' gesloten.

F1-rechten

In eerste instantie leek Ziggo er met de rechten vandoor te gaan. Het doorgaans goed ingevoerde GPblog liet weten dat Ziggo alle andere partijen had overboden. Het nieuws zou 'snel' bekend worden gemaakt, maar dat gebeurde dus niet.
In plaats daarvan ging Viaplay een samenwerking aan met het Talpa van John de Mol. De zender SBS 9 werd omgetoverd naar ViaPlayTV. Hierop kun je niet alleen naar de Formule 1 kijken, maar ook naar darten en naar topvoetbal uit buitenlandse competities.
Het exacte bedrag is niet openbaar gemaakt, maar Viaplay betaalt naar verluidt een slordige 45 miljoen euro per seizoen om de F1 te mogen uitzenden.

Poll

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

NET BINNEN

joost klein

Expert berekent: Op deze plek zou Joost geëindigd zijn in de finale

mei 19, 12:27

Het afgelopen Songfestival was by far een van de meest beruchte, zoniet de meest besproken editie die er ooit geweest is. Dat had voornamelijk te maken met het elimineren van Joost Klein. Veel mensen...

gover meit en joost klein

EBU geeft eindelijk opheldering over diskwalificatie Joost Klein, AVROTROS laaiend

mei 19, 11:10

De EBU (European Broadcasting Union) heeft weer iets meer losgelaten over het diskwalificeren van Joost Klein bij Eurovisie. En dat maakt de tongen los. De AVROTROS is laaiend en is voornemens om bezw...

olcay gulsen

Olcay Gulsen eindelijk eerlijk, maakt de echte reden van de breuk met Ruud bekend

mei 18, 20:50

Olcay Gulsen is inmiddels alweer een tijdje vrijgezel, sinds ze vorig jaar uit elkaar ging met radio-dj Ruud de Wild. Ze was bijna vier jaar met hem samen, maar heeft de reden van de breuk nooit onthu...

rob de nijs

Jet deelt ontroerend bericht over Rob de Nijs

mei 18, 20:34

Jet de Nijs heeft op Instagram voor huilende volgers gezorgd. De vrouw van Rob de Nijs heeft een foto van zichzelf met haar man gedeeld en heeft daar een erg ontroerende tekst bij geschreven. Mensen v...