Viaplay gooit prijzen flink omhoog: dit gaat het nu kosten

Nieuws
door Roland
maandag, 22 april 2024 om 12:58
max verstappen
Viaplay gaat voor de derde keer in korte tijd een prijsverhoging doorvoeren voor maandabonnementen. De streamingsdienst laat op haar website weten wat de nieuwe prijzen gaan worden. Klanten zijn woedend en dat is goed terug te zien in de reacties op social media.

Viaplay abonnement

Op dit moment betalen abonnees een bedrag van 15,99 euro per maand. Vanaf 22 mei aanstaande, exact over een maand dus, gaat dat met twee euro omhoog. Het nieuwe maandbedrag wordt dan 17,99 euro.
De Zweedse streamingdienst heeft dat sluw aangepakt. Een aantal dagen geleden werd namelijk bekend dat de uitzendrechten van de Formule 1 ook de komende vijf jaar bij Viaplay te zien zullen zijn. Daarvoor werd volgens De Telegraaf een 'topdeal' gesloten.

F1-rechten

In eerste instantie leek Ziggo er met de rechten vandoor te gaan. Het doorgaans goed ingevoerde GPblog liet weten dat Ziggo alle andere partijen had overboden. Het nieuws zou 'snel' bekend worden gemaakt, maar dat gebeurde dus niet.
In plaats daarvan ging Viaplay een samenwerking aan met het Talpa van John de Mol. De zender SBS 9 werd omgetoverd naar ViaPlayTV. Hierop kun je niet alleen naar de Formule 1 kijken, maar ook naar darten en naar topvoetbal uit buitenlandse competities.
Het exacte bedrag is niet openbaar gemaakt, maar Viaplay betaalt naar verluidt een slordige 45 miljoen euro per seizoen om de F1 te mogen uitzenden.

Poll

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

NET BINNEN

max verstappen

'Max Verstappen verlaat Red Bull en vertrekt naar de concurrent'

mei 03, 14:02
brett jordan zee1gezy6h0 unsplash

McDrek gooit de prijzen omhoog: dit moet je gaan aftikken voor een simpele burger

mei 03, 11:34
frans bauer

Kijkers gaan weer los om De Bauers: ''Hoe kan je dit nou vragen''

mei 03, 9:11
regen

Het gaat helemaal mis: meerdere plaatsen volledig onder water

mei 02, 20:58