Onverwacht: Deze partij krijgt de F1-uitzendrechten voor vijf jaar

Entertainment
door Roland
donderdag, 18 april 2024 om 18:12
max verstappen
De kogel is definitief door de kerk. De komende vijf jaar kun je de Formule 1 blijven kijken bij ViaPlay, want de Zweedse streamingsdienst heeft een 'werelddeal' gesloten met het management van de F1. Dat melden meerdere bronnen, waaronder De Telegraaf.

F1-uitzendrechten

De laatste maanden werd er volop gespeculeerd over de uitzendrechten van de Formule 1. Het is bekend dat er bij Viaplay flinke problemen zijn. De verwachting was dan ook dat de streamingsdienst de rechten zou verliezen en Ziggo lag op pole position.
Althans, dat werd eerder de wereld ingeslingend door GPBlog. Zij schreven dat Ziggo alle andere partijen had afgetroefd. Zodoende zouden ViaPlay, maar ook Canal + en RTL achter het net vissen. Het hoefde alleen even bevestigd te worden door Ziggo. Dat zou snel gebeuren.

Viaplay wint de strijd

Maar dat gebeurde niet. In plaats daarvan sloot Viaplay een samenwerkingsverband met Talpa. Specialist Chris Woerts liet bij Vandaag Inside al weten dat ze dit niet zomaar doen. En dat blijkt juist. De komende vijf jaar kun je de F1 blijven kijken bij Viaplay.
De 'werelddeal' komt echter wel met een stevig prijskaartje. Het zou gaan om een bedrag van 45 miljoen euro per jaar. Dat is een forse verhoging ten opzichte van de huidige overeenkomst. Tussen 2022 en 2024 betaalde Viaplay 30 miljoen euro per seizoen.

Talpa en Viaplay

Zoals gezegd sloegen Talpa en Viaplay de handen eerder deze maand ineen. De zender SBS9 veranderde in ViaPlayTV. Daarop kun je niet alleen F1 kijken, maar ook darten en voetbal.
De nieuwe zender trapte direct lekker af, met een live verslag van de kwalificatie en de F1-race van Japan. Die werd uiteraard weer gewonnen door Max Verstappen. die ook dit seizoen niet te houden is.

Poll

NET BINNEN

joost klein

Expert berekent: Op deze plek zou Joost geëindigd zijn in de finale

mei 19, 12:27

Het afgelopen Songfestival was by far een van de meest beruchte, zoniet de meest besproken editie die er ooit geweest is. Dat had voornamelijk te maken met het elimineren van Joost Klein. Veel mensen...

gover meit en joost klein

EBU geeft eindelijk opheldering over diskwalificatie Joost Klein, AVROTROS laaiend

mei 19, 11:10

De EBU (European Broadcasting Union) heeft weer iets meer losgelaten over het diskwalificeren van Joost Klein bij Eurovisie. En dat maakt de tongen los. De AVROTROS is laaiend en is voornemens om bezw...

olcay gulsen

Olcay Gulsen eindelijk eerlijk, maakt de echte reden van de breuk met Ruud bekend

mei 18, 20:50

Olcay Gulsen is inmiddels alweer een tijdje vrijgezel, sinds ze vorig jaar uit elkaar ging met radio-dj Ruud de Wild. Ze was bijna vier jaar met hem samen, maar heeft de reden van de breuk nooit onthu...

rob de nijs

Jet deelt ontroerend bericht over Rob de Nijs

mei 18, 20:34

Jet de Nijs heeft op Instagram voor huilende volgers gezorgd. De vrouw van Rob de Nijs heeft een foto van zichzelf met haar man gedeeld en heeft daar een erg ontroerende tekst bij geschreven. Mensen v...