Het is zo ver: bij deze partij kun je volgend jaar naar de F1 kijken

Sport
door Roland
woensdag, 03 april 2024 om 12:37
maxverstappen
De rechten van de Formule 1 zijn bij racefans een hot topic. Logisch ook wel, want veel mensen zijn maar wat blij als Max Verstappen weer bij het oude vertrouwde Ziggo te zien is. Maar hoe groot is die kans? Bij Vandaag Inside praat sportmarketeer Chris Woerts zijn mond voorbij.

Samenwerking Viaplay en Talpa

Vorige week bracht het goed ingevoerde GPBlog dat Ziggo alle andere partijen had overboden. Het zou 'snel' bekend worden gemaakt dat de F1-rechten in 2025 weer terug zouden gaan naar deze partij. Die bevestiging kwam niet.
Sterker nog. Gisteren werd duidelijk dat Talpa en Viaplay de handen ineenslaan. Op het kanaal SBS9 is vanaf aanstaande vrijdag de Formule 1 te zien. Helaas niet live, maar ongeveer zeven uur later. Maar de twee partijen slaan natuurlijk niet voor niets de handen ineen, en achter Talpa zit met John de Mol een extreem vermogende eigenaar.

F1-rechten 2025

Wanneer je als streamingsdienst een samenwerking aangaat met een mediamagnaat, dan doe je dat niet voor een paar maandjes. Gisteravond zat Chris Woerts aan de bar bij Vandaag Inside. Presentator Wilfred Genee is benieuwd naar de F1-rechten.
Hij vraagt aan Chris of de samenwerking dan ook betekent dat de rechten van de Formule 1 naar Viaplay gaan, iets wat dan op een verlenging neerkomt. Viaplay heeft de rechten immers al in handen sinds 2022 en zou hier dan nog drie jaar aan kunnen vastplakken.

'Kans bijzonder groot

Woerts zegt: ''Naar alle waarschijnlijkheid kun je ervan uitgaan dat...'' Maar daar neemt Wilfred geen genoegen mee. Hij wil dat het hoge woord eruit komt. En daarop laat Woerts weten dat de kans 'bijzonder groot' is dat de rechten inderdaad bij Viaplay blijven.
Geen Ziggo dus. Als Chris het zegt. Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties op Facebook en deel dit bericht zodat meer mensen het kunnen lezen. Grazie!

NET BINNEN

zandvoort

Op deze datum is de Grand Prix in Zandvoort 2025

apr 12, 21:49
nikkie plessen

Nikkie Plessen finaal afgemaakt door eigen volgers: ''Te ordinair''

apr 12, 20:44
frans bauer

Komt er een tweede seizoen van De Bauers? Frans geeft duidelijkheid

apr 12, 20:04
joostklein

Brief uitgelekt: ''Joost Klein mag niet naar Eurovisie''

apr 12, 15:19