Zware buien en bliksem op komst: hier gaat het straks helemaal los

Nieuws
door Roland
zaterdag, 23 maart 2024 om 8:42
onweer
Vanmorgen is het in het overgrote deel van Nederland droog en zonnig. Maar volgens meteoroloog Jordi Huirne slaat het weerbeeld al snel om. Vandaag belooft een dag te worden met 'maartse buien'. Er staat ons heel wat te wachten. Lees dus snel verder!

Weerbericht vanmiddag

Vanuit het westen trekken geleidelijk aan hagelbuien ons land binnen, zo weet de SBS-weerman. Aan zee staat een vrije krachtige wind, die 's middags ook in het binnenland te voelen is. De wind zorgt ervoor dat het kouder aanvoelt.
Weeronline meldt dat de buien vanmiddag 'talrijker en zwaarder' worden. Om iets speficieker te zijn: we krijgen hagel en onweer voor onze kiezen. Tussen het weergeweld klaart het fel op en op sommige plekken kun je dan een regenboog zien.
De temperaturen zijn niet om over naar huis te schrijven. Tijdens zonnige momenten wordt het voor het eerst sinds lange tijd kouder dan 10 graden. Tijdens een 'maartse bui' zakt deze naar slechts 4 graden. Maar door de gure wind kan de gevoelstemperatuur rond het vriespunt uitkomen.
Het weerstation geeft dan ook aan dat een winterjas en sjaal vandaag allesbehalve een overbodige luxe zijn.

Weerbericht vanavond

Wanneer de avond valt wordt de zuidoostelijke helft van ons land nog steeds geteisterd door buien. Vanuit het noordwesten wordt het overwegend droog. De temperaturen gaat nog verder naar beneden. In het binnenland daalt deze naar 2 tot 4 graden. Aan zee is dat 7 graden.

NET BINNEN

zandvoort

Op deze datum is de Grand Prix in Zandvoort 2025

apr 12, 21:49
nikkie plessen

Nikkie Plessen finaal afgemaakt door eigen volgers: ''Te ordinair''

apr 12, 20:44
frans bauer

Komt er een tweede seizoen van De Bauers? Frans geeft duidelijkheid

apr 12, 20:04
joostklein

Brief uitgelekt: ''Joost Klein mag niet naar Eurovisie''

apr 12, 15:19