Monsterhitte op komst: dit kunnen we dinsdag en woensdag verwachten

Opmerkelijk
door Dennis
vrijdag, 26 april 2024 om 14:50
warm weer volgende week
Als je de weersvoorspelling van volgende week checkt, kan het niet anders dan dat je daar blij van wordt. Vanaf aanstaande dinsdag knallen de temperaturen de lucht in. Dat vertelt meteoroloog Robert de Vries tegen Hart van Nederland.

Weer vandaag

Eerst maar even beginnen met vandaag. In het westen scheen het zonnetje en er stond nauwelijks wind. Vanmiddag gaat het regenen in het zuiden. Elders blijft het gelukkig droog.
De temperaturen komen uit tussen de 10 graden op de Wadden en 14 graden in Limburg. In de grote steden komt het kwik te liggen tussen de 11 en 12 graden. De wind is zacht tot zeer matig.

Vanavond regen

In de avond blijft het in het noorden droog. In Limburg en Noord-Brabant is het veelal bewolkt. In de loop van de nacht krijgt het zuiden en het zuidwesten te maken met buien.

Weer volgende week

We maken een sprong naar dinsdag, want vanaf dan gaan de temperaturen omhoog. Op dinsdag wordt het rond de twintig graden, maar op woensdag wordt het nog veel warmer.
Weeronline en meteoroloog Robert de Vries voorspellen zomerse hitte. Lokaal kan het 25 graden worden.
Dat klinkt gezellig, maar er zit een klein addertje onder het gras. Zowel op dinsdag als woensdag gaan de hoge temperaturen gepaard met buien en onweer. “Maar er is ook ruimte voor de zon”, aldus de Vries.
Strandweer gaan het dus niet worden. Hopelijk kun je wel lekker een terrasje gaan pikken.

Poll

NET BINNEN

corry konings

Het gaat niet goed met Corry Conings: ''Ik ben heel bang''

mei 19, 20:14

Het gaat niet goed met Corry Conings. De zangeres denkt voortdurend aan het feit ze het loodje wel eens zou kunnen gaan leggen op korte termijn. In Story vertelt Corry uitgebreid over haar doodsangste...

contant

Dit park accepteert nu ook geen contant geld meer

mei 19, 18:04

Contant geld lijkt steeds meer te verdwijnen uit onze samenleving. Dat is zorgwekkend, aangezien het nog wel eens voorkomt dat er bank- en/of pinstoringen zijn. Ook attractieparken doen vrolijk mee aa...

samantha de jong

Vreselijk nieuws over Samantha de Jong: ''Dit wordt haar fataal''

mei 19, 16:51

Het is weer he-le-maal mis met Samantha de Jong. 'Barbie', zoals ze in het programma Oh Oh Cherso werd genoemd, is opnieuw opgenomen in een afkickkliniek. Ze zou een terugval hebben gehad en is daarom...

joost klein

Expert berekent: Op deze plek zou Joost geëindigd zijn in de finale

mei 19, 12:27

Het afgelopen Songfestival was by far een van de meest beruchte, zoniet de meest besproken editie die er ooit geweest is. Dat had voornamelijk te maken met het elimineren van Joost Klein. Veel mensen...