Nieuwe pinstoring: Het hele betaalverkeer ligt plat

Opmerkelijk
door Roland
zaterdag, 18 mei 2024 om 15:09
pinnen
Het is momenteel weer helemaal mis in ons land. Nadat er afgelopen donderdagavond een pinstoring was, komen er nu weer meldingen binnen over problemen met pinbetalingen. Op de website allestoringen.nl is te zien dat honderden mensen klagen.

Pinstoring

De pinstoring lijkt met name winkels te treffen in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht, al komen er nu ook veel meldingen binnen uit andere plaatsen.
Op X (Twitter) gaan mensen helemaal los. Er zijn talloze tweets te lezen van mensen die niet kunnen betalen. De Betaalvereniging Nederland heeft nog niet gereageerd, al zal dat vermoedelijk niet lang meer op zich laten wachten.

Donderdag

Afgelopen donderdagavond ging het ook al fout. Rond 18.00 uur konden veel mensen opeens niet betalen in winkels zoals supermarkten. Ook benzine kon niet meer met de pinpas worden afgerekend.
Een woordvoerder van de Betaalvereniging Nederland liet weten dat er vermoedelijk een storing was ontstaan bij een transactieverwerker. De oorzaak hiervan was (en is) nog steeds onbekend.
En nu is het dus weer foute boel. Opnieuw moeten mensen in de supermarkt hun boodschappenkar laten staan, aangezien pinnen niet lukt.

Contant geld

Eergisteren ontstonden er rijen bij pinautomaten. Die werkten gelukkig nog wel, maar waren binnen razendsnel leeg.
Ook nu moeten mensen dus weer gaan pinnen als ze geen contant geld op zak hebben. Het Nibud adviseert om maximaal 50 euro aan contanten in huis te bewaren.
Maar als het zo doorgaat met al die storingen, lijkt ons dat niet echt voldoende. Onderstaand de grafiek die van allestoringen.nl komt. Daaronder vind je reacties van mensen die er niet bepaald blij mee zijn.
pinnen1

Wederom treft een grote #pinstoring Nederland. Toch wel handig dat er contant geld is hè? Stel je voor dat alles gedigitaliseerd zou zijn, ook onze euro's. Dan sta je daar met je lege boodschappenmandje. Geen eten dit Pinksterweekend. Daarom: betaal altijd met #cash!

Image
467
Reply

NET BINNEN

memphis

Depay vertelt wat hij van zijn eigen prestatie vond: ''Die man is niet goed snik''

jun 22, 11:47

Memphis Depay speelde gisteren een belabberde wedstrijd tegen Frankrijk. Voetbal International gaf hem de allerslechtste beoordeling van alle spelers. Met een 4 als rapportcijfer kwam hij er nog goed...

oranje

Oranjekijkers gaan helemaal los: ''Hij is nog irritanter dan Depay''

jun 21, 23:33

Gisteravond speelde Nederland het tweede duel in groep D. Tegen Frankrijk werd met 0-0 gelijkgespeeld, maar daar ging het na afloop niet bepaald over. Kijkers hebben zich gestoord aan het anti-voetbal...

nedfra

Oranjefans zijn er helemaal klaar mee: ''Nooit meer opstellen''

jun 21, 22:37

Nederland speelde vanavond het tweede EK-duel. In groep D was Frankrijk de tegenstander. Vooraf waren de verwachtingen hoog, maar daar kwam eigenlijk helemaal niets van terecht. De slechtste man aan o...

koeman

Oranje-kijkers gaan helemaal los: ''Haal hem eruit''

jun 21, 21:35

Het Nederlands Elftal speelt momenteel op het EK tegen Frankrijk. Vooraf zag Ronald Koeman kansen op een overwinning. Inmiddels is het rust. Nederland komt er sporadisch uit, maar het lijkt er meer op...