Formule 1 per vrijdag naar andere zender: Hier kijk je de GP van Japan

Sport
door Roland
dinsdag, 02 april 2024 om 9:46
maxverstappen
Verrassend nieuws! De Viaplay Group is namelijk een samenwerking aangegaan met Talpa Network. En dat heeft direct gevolgen voor de Formule 1. Vanaf 5 april aanstaande is een selectie uit het sportaanbod op de zender Viaplay TV te zien, de nieuwe naam van SBS9.

F1 naar SBS9

Viaplay TV pakt meteen groots uit, want aanstaande vrijdag kun je al meteen de tweede vrije training, maar ook een re-run van de F1-talkshow Shakedown Japan zien. Op zaterdag kijk je vanaf 13.00 uur de kwalificatie en de dag daarna is natuurlijk de race zelf te zien.
SBS9 gaat naast de Formule 1 ook andere sporten uitzenden. Dan gaat het om darts uit de PDC (Professional Darts Corporation) en voetbal. Zoals bekend heeft Viaplay de rechten van de Premier League uit Engeland en de Bundesliga uit Duitsland.

'Prachtige samenwerking'

Talpa directeur Frans Klein is lyrisch over de samenwerking. Hij wijst erop dat Viaplay een groot aanbod heeft van mooie content, waaronder livesport.
''En dan met name sporten die in Nederland immens populair zijn. ''We zijn blij dat we sportminnend Nederland een selectie van sportevenementen van Viaplay kunnen aanbieden op het open net.'' Bastiaan van Dalen, nu de zendermanager van Viaplay TV, is ook blij.
''De toevoeging van sport maakt dat de zender die nu nog SBS9 heet, een completere zender wordt. Dat is een positieve ontwikkeling voor ons bedrijf en voor onze kijkers.''

F1 naar Ziggo

Een paar dagen geleden lekte al uit dat Viaplay de F1-rechten vermoedelijk gaat verliezen. Het doorgaans erg goed ingevoerde GPBlog schreef dat Ziggo alle concurrenten heeft overboden en met de uitzendrechten aan de haal gaat.
Officieel is dat nog niet. Daarvoor dienen we te wachten op de bevestiging van Ziggo. Enfin, zondag kijk je dus naar Max Verstappen op SBS9.

NET BINNEN

zandvoort

Op deze datum is de Grand Prix in Zandvoort 2025

apr 12, 21:49
nikkie plessen

Nikkie Plessen finaal afgemaakt door eigen volgers: ''Te ordinair''

apr 12, 20:44
frans bauer

Komt er een tweede seizoen van De Bauers? Frans geeft duidelijkheid

apr 12, 20:04
joostklein

Brief uitgelekt: ''Joost Klein mag niet naar Eurovisie''

apr 12, 15:19