Grote verrassing in basisopstelling Oranje: ''Waarom speelt hij?''

Sport
door Roland
vrijdag, 21 juni 2024 om 16:29
koeman
Het Nederlands Elftal speelt vanavond tegen Frankrijk. Bij winst is Nederland zo goed als zeker door, want dan komen 'we' op zes punten uit twee duels. Bij Voetbal International blikken ze vooruit op het duel. En er is nieuws over de opstelling.

Opstelling Nederland

Frankrijk is een elftal met vele wereldsterren, maar veel zal afhangen van het eventueel meespelen van Kylian Mbappé.
De aanvaller brak in het duel met Oostenrijk zijn neus en het is nog steeds niet zeker of hij mee kan doen. Als dat het geval is, zal hij met masker moeten spelen. Misschien kan Virgil een beetje zwaaien met zijn elleboog ;)
Anyways, over de opstelling van Nederland is natuurlijk veel te doen. Want welke elf worden door bondscoach Ronald Koeman het veld ingestuurd?
Bij Voetbal International denken ze de opstelling al wel te weten. In de goal staat Bart Verbruggen. De defensie bestaat uit (van links naar rechts) Nathan Ake, Virgil van Dijk, Stefan de Vrij en Denzel Dumfries. Dat was tegen Polen ook al zo.

Grote verrassing

Voor de verdediging staan Tijjani Reijnders en Jerdy Schouten. Ook geen verrassing dus. Maar dan komt het. De bondscoach kiest voor 2 nieuwe namen.
Tegen Polen begonnen Joey Veerman en Xavi Simons in de basis. Zij worden gepasseerd en worden vervangen door Jeremie Frimpong en Georginio Wijnaldum. En over die laatste zijn veel fans stomverbaasd. Tegen Polen was Wijnaldum onzichtbaar.
Zijn invalbeurt was ronduit beroerd te noemen. De dertiger kwam in de 62e minuut binnen de lijnen en had in 28 minuten tijd slechts 6 balcontacten.
Veel mensen vinden het zeer opmerkelijk dat Wijnaldum de voorkeur krijgt boven Joey Veerman en begrijpen er niets van.
Wat vind jij ervan? Laat het weten in de reacties

Poll

NET BINNEN

regen

Waterkoude dag vandaag, vanmiddag noodweer op komst

jul 03, 10:47

Vandaag belooft een echte herfstdag te worden als we kijken naar de vooruitzichten. De temperatuur ligt laag voor de tijd van het jaar, en vanmiddag komt het met bakken uit de hemel. Meteoroloog Jordi...

marianne timmer

Marianne Timmer heeft een nieuwe vriend en dat is een hele bekende

jul 03, 9:32

Het had er eventjes alle schijn van dat Harry Mens en Marianne Timmer het nieuwste showbizzkoppel van ons land waren. Dat bleek niet het geval. En nu hoeft de bejaarde Business Class-presentator al he...

depay

Memphis geeft uitleg over bespottelijke hoekschop

jul 03, 8:13

EK-kijkers zagen Memphis Depay in de eerste helft van Roemenië - Nederland gisteren een corner nemen die finaal de mist in ging. Na afloop van het duel legt de nummer negen van Oranje uit wat zijn pla...

gover meit en joost klein

Diskwalificatie Joost Klein ongedaan gemaakt. EBU reageert

jul 02, 21:26

Goed nieuws voor Joost Klein. De Europapa-Fries is bij de eerstvolgende editie van het songfestival weer welkom. De diskwalificatie, die ook inhield dat hij tot nader order niet meer mocht komen, is d...