Harde klap voor Viaplay: F1-rechten hoogst onzeker

Sport
door Roland
woensdag, 24 april 2024 om 10:45
max verstappen
Het is alarmfase één bij Viaplay. De Telegraaf onthult noodlijdende Zweedse streamingsdienst abonnees in 2024 al TWINTIG procent van hun abonnees is kwijtgeraakt. En er is nog iets aan de hand, want de rechten voor de F1 blijken ook allesbehalve een zekerheidje.

Abonnement Viaplay

Viaplay is nu een paar jaar het adres voor Nederlanders die de Formule 1 live willen zien. De partij bemachtigde de F1-rechten in 2022, na een felle concurrentiestrijd met Ziggo.
Het bedrijf heeft veel moeite om de kijkers te overtuigen van hun meerwaarde. Zo waren er in het begin enorm veel technische problemen. Ook zijn er inmiddels een aantal prijsverhogingen doorgevoerd. Viaplay verkeert al een tijdje in financieel zwaar weer. Eerder dit jaar was er een kapitaalinjectie van 229 miljoen Zweedse kronen nodig om niet failliet te gaan.

F1-uitzendrechten

De vraag was of Viaplay wel in staat was om de uitzendrechten te kunnen behouden. Onlangs werd duidelijk dat dit het geval is. De F1-rechten zouden tot en met 2029 bij Viaplay blijven. Het bedrijf zou daar een slordige 50 miljoen euro per jaar voor betalen.
Dit zorgt voor enorme woede bij Vodafone/Ziggo. Volgens GPfans hebben zij hoger geboden, maar toch krijgen ze de rechten niet. De FOM zou 'een voorkeur' hebben voor Viaplay, omdat ze in meerdere landen zitten. Ziggo is alleen actief in Nederland.
Of Viaplay de uitzendrechten inderdaad heeft, is overigens nog helemaal niet bevestigd. Volgens Chris Woerts heeft dat alles te maken met de bankgarantie. ''Die geeft niet iedere bank, dus dat is heel erg lastig.'' Zolang de garantie nog niet is afgegeven, kan Viaplay niets bevestigen.

NET BINNEN

boeruhh

PSV-fan die hand verliest door cobra blijkt een hele bekende

mei 05, 21:06
kaars

Wereldberoemde acteur plotseling overleden: ''Dit is zo onwerkelijk''

mei 05, 19:55
marc overmars

Vreselijk nieuws over Marc Overmars: ''Het gaat niet goed''

mei 05, 16:18
politie de dam 4 mei

Bekende rapper met grof geweld opgepakt in huis van zijn ouders

mei 05, 10:00