Harde klap voor Viaplay: F1-rechten hoogst onzeker

Sport
door Roland
woensdag, 24 april 2024 om 10:45
max verstappen
Het is alarmfase één bij Viaplay. De Telegraaf onthult noodlijdende Zweedse streamingsdienst abonnees in 2024 al TWINTIG procent van hun abonnees is kwijtgeraakt. En er is nog iets aan de hand, want de rechten voor de F1 blijken ook allesbehalve een zekerheidje.

Abonnement Viaplay

Viaplay is nu een paar jaar het adres voor Nederlanders die de Formule 1 live willen zien. De partij bemachtigde de F1-rechten in 2022, na een felle concurrentiestrijd met Ziggo.
Het bedrijf heeft veel moeite om de kijkers te overtuigen van hun meerwaarde. Zo waren er in het begin enorm veel technische problemen. Ook zijn er inmiddels een aantal prijsverhogingen doorgevoerd. Viaplay verkeert al een tijdje in financieel zwaar weer. Eerder dit jaar was er een kapitaalinjectie van 229 miljoen Zweedse kronen nodig om niet failliet te gaan.

F1-uitzendrechten

De vraag was of Viaplay wel in staat was om de uitzendrechten te kunnen behouden. Onlangs werd duidelijk dat dit het geval is. De F1-rechten zouden tot en met 2029 bij Viaplay blijven. Het bedrijf zou daar een slordige 50 miljoen euro per jaar voor betalen.
Dit zorgt voor enorme woede bij Vodafone/Ziggo. Volgens GPfans hebben zij hoger geboden, maar toch krijgen ze de rechten niet. De FOM zou 'een voorkeur' hebben voor Viaplay, omdat ze in meerdere landen zitten. Ziggo is alleen actief in Nederland.
Of Viaplay de uitzendrechten inderdaad heeft, is overigens nog helemaal niet bevestigd. Volgens Chris Woerts heeft dat alles te maken met de bankgarantie. ''Die geeft niet iedere bank, dus dat is heel erg lastig.'' Zolang de garantie nog niet is afgegeven, kan Viaplay niets bevestigen.

NET BINNEN

corry konings

Het gaat niet goed met Corry Conings: ''Ik ben heel bang''

mei 19, 20:14

Het gaat niet goed met Corry Conings. De zangeres denkt voortdurend aan het feit ze het loodje wel eens zou kunnen gaan leggen op korte termijn. In Story vertelt Corry uitgebreid over haar doodsangste...

contant

Dit park accepteert nu ook geen contant geld meer

mei 19, 18:04

Contant geld lijkt steeds meer te verdwijnen uit onze samenleving. Dat is zorgwekkend, aangezien het nog wel eens voorkomt dat er bank- en/of pinstoringen zijn. Ook attractieparken doen vrolijk mee aa...

samantha de jong

Vreselijk nieuws over Samantha de Jong: ''Dit wordt haar fataal''

mei 19, 16:51

Het is weer he-le-maal mis met Samantha de Jong. 'Barbie', zoals ze in het programma Oh Oh Cherso werd genoemd, is opnieuw opgenomen in een afkickkliniek. Ze zou een terugval hebben gehad en is daarom...

joost klein

Expert berekent: Op deze plek zou Joost geëindigd zijn in de finale

mei 19, 12:27

Het afgelopen Songfestival was by far een van de meest beruchte, zoniet de meest besproken editie die er ooit geweest is. Dat had voornamelijk te maken met het elimineren van Joost Klein. Veel mensen...