Nieuwe details vrijgegeven over strafschop: ''Dit is heel verdacht''

Sport
door Roland
donderdag, 11 juli 2024 om 11:12
kane
Oranje werd gisteren op schlemielige wijze uitgeschakeld op het EK voetbal. Het duel leek lang op een 1-1 af te stevenen en een verlening. Ollie Watkins schoot de Nederlandse droom aan flarden. Maar na afloop gaat het vooral over 'de strafschop'.

Felix Zwayer

De scheidsrechter van gisteren lag al onder vuur vanwege zijn verleden, waarin hij werd veroordeeld voor zijn rol in een omkoopschandaal.
Maar nu is de beer helemaal los. De penalty die hij gisteren aan de Engelsen gaf, bleek er geen een te zijn. Op beelden die massaal rondgaan op social media, was bijvoorbeeld te zien dat Bukayo Saka voorafgaand aan het contactmoment tussen Dumfries en Kane hands maakte.
De VAR besloot net te doen alsof dit niet was gebeurd en besloot het moment ook niet te beoordelen. En dan is het ook nog zo dat Kane de bal het stadion uit schoot, waarna hij pas werd geraakt door Dumfries. Zeer vreemd allemaal.

Oud-toparbiter reageert

De hele voetbalwereld staat inmiddels op zijn kop. Manuel Gräfe, oud-topscheidsrechter spreekt op X van 'een harde klap voor alle scheidsrechters met integriteit'.
Dat zijn nogal harde woorden en daarmee wordt Zwayer wederom beschuldigd er 'bepaalde belangen' op na te houden.
Ook in Engeland is er ophef onstaan. Voormalig topvoetballer Gary Neville spreekt van een 'disgrace', terwijl de fans van de Britten ook geen idee hebben waarom ze eigenlijk een penalty kregen.

Oranje reageert

Bondscoach Ronald Koeman was gisteren ook behoorlijk over de zeik. Op de persconferentie liet hij weten dat het voetbal 'kapot gaat door dit soort beslissingen'.
Virgil van Dijk was ook laaiend, maar realiseerde zich dat hij zich niet moest laten verleiden tot het doen van bepaalde uitspraken. ''Wil je me in de problemen brengen?'', aldus de boomlange verdediger die gisteren geen beste wedstrijd speelde.
Oh, en dan nog iets. Voorafgaand aan de winnende goal van Watkins, die de bal prima binnenwerkte, zijn er nog twee onjuiste beslissingen van Zwayer geweest.
Eerst gaf hij Engeland een doeltrap, terwijl Oranje een corner had moeten krijgen. Enkele seconden later was het Cody Gakpo die de bal van een verdediger afsnoepte. Zwayer floot ten onrechte voor een overtreding. En niet veel later was het 1-2.
Kortom: Twee onjuiste beslissingen, een handsbal die bewust niet beoordeeld werd en een penalty die geen penalty was. Zeg het maar...

Poll

NET BINNEN

jelmont

B&B-eigenaar loog over verleden, zender begint groot onderzoek

jul 24, 22:20

B&B Vol Liefde is de nummer één trending op X. Het programma is razend populair in Nederland. Bij onze zuiderburen scoort B&B Zoekt Lief op hetzelfde moment ook goed. Daar is één deelnemer, die flink...

albert

B&B-Albert reageert op de kritiek die hij krijgt en is duidelijk over wat hij zoekt

jul 24, 20:03

B&B Vol Liefde-Albert werd gisteren compleet afgemaakt op social media door wat ongemakkelijke momenten met Marijke. Hoe denkt de kasteelheer zelf eigenlijk over de aandacht die hij krijgt? En wat zoe...

frank dane

Frank Dane maakt bekend waarom hij al weken niet op de radio is

jul 24, 18:30

Frank Dane was al een paar weken afwezig bij Radio 583. Tot nu toe wist niemand wat er exact aan de hand is. De diskjockey heeft nu zelf een eind gemaakt aan alle speculaties. Op Instagram meldt hij d...

kaarsjes

Bekende realityster (27) dood gevonden in huis

jul 24, 12:12

Een zeer triest bericht. De bekende realityster Autumn (Oxley) Crittendon, die je kunt kennen uit de populaire MTV-show '16 and Pregnant', is op 27-jarige leeftijd overleden. De politie onderzoekt haa...