Nieuwe details vrijgegeven over strafschop: ''Dit is heel verdacht''

Sport
door Roland
donderdag, 11 juli 2024 om 11:12
kane
Oranje werd gisteren op schlemielige wijze uitgeschakeld op het EK voetbal. Het duel leek lang op een 1-1 af te stevenen en een verlening. Ollie Watkins schoot de Nederlandse droom aan flarden. Maar na afloop gaat het vooral over 'de strafschop'.

Felix Zwayer

De scheidsrechter van gisteren lag al onder vuur vanwege zijn verleden, waarin hij werd veroordeeld voor zijn rol in een omkoopschandaal.
Maar nu is de beer helemaal los. De penalty die hij gisteren aan de Engelsen gaf, bleek er geen een te zijn. Op beelden die massaal rondgaan op social media, was bijvoorbeeld te zien dat Bukayo Saka voorafgaand aan het contactmoment tussen Dumfries en Kane hands maakte.
De VAR besloot net te doen alsof dit niet was gebeurd en besloot het moment ook niet te beoordelen. En dan is het ook nog zo dat Kane de bal het stadion uit schoot, waarna hij pas werd geraakt door Dumfries. Zeer vreemd allemaal.

Oud-toparbiter reageert

De hele voetbalwereld staat inmiddels op zijn kop. Manuel Gräfe, oud-topscheidsrechter spreekt op X van 'een harde klap voor alle scheidsrechters met integriteit'.
Dat zijn nogal harde woorden en daarmee wordt Zwayer wederom beschuldigd er 'bepaalde belangen' op na te houden.
Ook in Engeland is er ophef onstaan. Voormalig topvoetballer Gary Neville spreekt van een 'disgrace', terwijl de fans van de Britten ook geen idee hebben waarom ze eigenlijk een penalty kregen.

Oranje reageert

Bondscoach Ronald Koeman was gisteren ook behoorlijk over de zeik. Op de persconferentie liet hij weten dat het voetbal 'kapot gaat door dit soort beslissingen'.
Virgil van Dijk was ook laaiend, maar realiseerde zich dat hij zich niet moest laten verleiden tot het doen van bepaalde uitspraken. ''Wil je me in de problemen brengen?'', aldus de boomlange verdediger die gisteren geen beste wedstrijd speelde.
Oh, en dan nog iets. Voorafgaand aan de winnende goal van Watkins, die de bal prima binnenwerkte, zijn er nog twee onjuiste beslissingen van Zwayer geweest.
Eerst gaf hij Engeland een doeltrap, terwijl Oranje een corner had moeten krijgen. Enkele seconden later was het Cody Gakpo die de bal van een verdediger afsnoepte. Zwayer floot ten onrechte voor een overtreding. En niet veel later was het 1-2.
Kortom: Twee onjuiste beslissingen, een handsbal die bewust niet beoordeeld werd en een penalty die geen penalty was. Zeg het maar...

Poll

NET BINNEN

marco borsato

Marco Borsato is leven niet zeker: ''Heel onveilig''

sep 07, 16:24

Eind vorige maand kwam naar buiten dat Marco Borsato nooit meer wil optreden. Zelfs wanneer de rechter hem vrijpleit, zal hij het podium niet meer bestijgen. Maar is dat eigenlijk nog mogelijk? ''Echt...

pexels shiva smyth 394854 1051425

Het weer gaat helemaal omslaan: dit komt er nu op ons af

sep 07, 15:43

Het is vandaag een heerlijk warme dag met aangename temperaturen. Op veel plekken is het zomers en met 25 graden in de kustgebieden is er weinig reden tot klagen. Toch mag het noordwesten zich nu gaan...

henk jan bb vol liefde

Henk Jan is alles kwijtgeraakt voor B&B Vol Liefde

sep 07, 12:05

Henk Jan was dit seizoen kortstondig te zien in B&B Vol Liefde. Hij reisde af naar Arno in de hoop liefde te vinden, maar dit mislukte. In gesprek met RTL Boulevard doet hij een boekje open over de he...

esther bb vol liefde

Eindelijk duidelijkheid: Deelneemster laat weten wie B&B-Esther echt is

sep 07, 11:47

Tot groot verdriet van kijkers zit het huidige seizoen van B&B Vol Liefde er bijna op. Maar voordat het echt zover is, komt Margreeth nog even met een onthulling op de proppen. Het gaat over Esther, d...