Oranje-international (20) omgekomen bij zeer zwaar auto-ongeluk

Sport
door Roland
maandag, 08 april 2024 om 19:00
one candle flame night closeup
De internationale sportwereld verkeert in diepe rouw. Vanmiddag is bekend geworden dat het Nederlandse rugbytalent Joey Buskens op 20-jarige leeftijd om het leven is gekomen. De jeugdinternational van Oranje overleed bij een zwaar auto-ongeluk, gisteren in Frankrijk.

Joey Buskens

Dat meldt werkgever Club Albigeois op Facebook. Het ongeluk gebeurde in het Zuid-Franse Albi. Naast Buskens kwam ook een Fransman om het leven. Drie anderen raakten gewond. De Nederlandse rugbybond reageert met grote verslagenheid op het droevige nieuws.
In een bericht op social media schrijft de organisatie: ''Met enorm veel verdriet delen wij mee dat Joey Buskens gisterochtend is omgekomen bij een tragisch ongeluk. Onze gedachten zijn bij zijn familie en geliefde. Joey wat was je een prachtige rugbyspeler en bovenal geweldig persoon, je zal ontzettend gemist worden.''

Loopbaan

Buskens begon zijn loopbaan als jeugdspeler bij Rugby Club Bulldogs in Almere. Later kwam hij nog uit voor de de Rugby Club 't Gooi in Naarden, waarna hij een transfer maakte naar Frankrijk.
Daar speelde hij 2 seizoenen bij Stade Aurillacois en in het lopende seizoen voor Sporting Club Albigeois. Ook maakte hij onderdeel uit van het Nederlands Elftal onder 20, waarmee hij afgelopen najaar Europees kampioen werd. In de finale werd België geklopt.
Met het overlijden van Joey Buskens is een groot sportman heengegaan. Wij wensen de nabestaanden enorm veel kracht toe in deze moeilijke tijd.

NET BINNEN

psv

Oud PSV-doelman (52) heeft niet lang meer te leven

mei 06, 11:20
appie

PSV-supporter die hand verliest laat weten hoe het echt gegaan is

mei 06, 8:55
boeruhh

PSV-fan die hand verliest door cobra blijkt een hele bekende

mei 05, 21:06
kaars

Wereldberoemde acteur plotseling overleden: ''Dit is zo onwerkelijk''

mei 05, 19:55