Bron deelt nieuwe details over Eurovisie en verklaart wat er echt is gebeurd

Entertainment
door Roland
woensdag, 29 mei 2024 om 10:26
joost klein
Het heeft een tijdje geduurd, maar inmiddels vallen de puzzelstukjes op zijn plaats over wat er is gebeurd bij het incident met Joost Klein tijdens Eurovisie. Zweedse bronnen hebben een boekje opengedaan over wat er achter de schermen gebeurd zou zijn.

Diskwalificatie Joost Klein

Twee weken na het Songfestival debacle waarbij Joost Klein gediskwalificeerd werd, is het nog steeds onzeker wat zich precies heeft afgespeeld.
De AVROTROS stelde in een verklaring dat Joost alleen een 'dreigende beweging' zou hebben gemaakt richting een cameravrouw. De advocaat van Klein meldt iets heel anders. Joost zou een camera weggeduwd hebben en zich niet schuldig gemaakt hebben aan bedreiging.

Vrouw is gewondgeraakt

Zweedse bronnen zijn nu naar buiten getreden met wat er echt gebeurd zou zijn. De cameravrouw zou gefilmd hebben met een steadycam.
Joost zou daarop dreigend op haar afgestapt zijn, waardoor de vrouw zo erg schrok dat ze achterover gevallen is. De camera zou hierbij kapot zijn gegaan en de vrouw zou zich verwond hebben aan de kapotte lens. Joost is daar ook van geschrokken en zou tweemaal 'het spijt me' hebben gezegd.
De bron benadrukt dat Joost de vrouw met geen vinger heeft aangeraakt. Wat de bron ook vertelt, is dat deze vrouw was ingezet als 'back-up'. Ze zou geen ervaring hebben bij een groot live-evenement als Eurovisie. Wat dat ermee te maken heeft is niet duidelijk.
De cameravrouw heeft aangifte gedaan tegen Joost. Zij vindt dat Joost door zijn beweging schuldig is aan de verwondingen die ze heeft opgelopen.

'Uit zijn verband gerukt'

Eerder liet de advocaat van Joost, Jan-Åke Fält, aan het Algemeen Dagblad weten dat Joost 'verdrietig' en ook 'radeloos' was over de gebeurtenis.
Desalniettemin noemt vindt Fält dat de zaak 'volledig uit zijn verband' gerukt is. Gisteren werd bekend dat men getuigen wil horen uit Nederland. Daarvoor zal justitie in Zweden een Europees onderzoeksbevel moeten gaan aanvragen.
Hoe lang dat precies duurt is niet bekend.

NET BINNEN

memphis depay

Memphis laat van zich horen na kritiek en maakt het nog erger

jun 22, 20:49

Memphis Depay is momenteel de meest besproken speler van het Nederlands Elftal. Niet omdat hij het nu zo fantastisch doet, maar omdat Oranje met een mannetje minder lijkt te spelen als hij meedoet. Me...

ioann mark kuznietsov q1ncovsaloc unsplash

Beroemde acteur uit populaire serie (56) plotseling overleden

jun 22, 20:25

Zeer verdrietig nieuws op deze zaterdagavond. Zojuist is bekendgeworden door acteur Taylor Wily plots is overleden. De 56-jarige Amerikaan maakte niet alleen furore op het witte doek, maar werd ook be...

sylvie meis

Sylvie Meis heeft een nieuw liefje (33) en dat is een hele bekende miljonair

jun 22, 18:36

Mannenverslinder Sylvie Meis heeft een nieuwe vriend en die werkt niet achter de kassa bij de Aldi. Nee, het zou volgens de Telegraaf gaan om een hele bekende miljonair. Iemand die vermoedelijk meer g...

memphis

Depay vertelt wat hij van zijn eigen prestatie vond: ''Die man is niet goed snik''

jun 22, 11:47

Memphis Depay speelde gisteren een belabberde wedstrijd tegen Frankrijk. Voetbal International gaf hem de allerslechtste beoordeling van alle spelers. Met een 4 als rapportcijfer kwam hij er nog goed...