Organisatie Eurovisie grijpt keihard in: ''Dit kan echt niet''

Entertainment
door Roland
woensdag, 08 mei 2024 om 14:09
eric saade
De organisatie van het Eurovisie Songfestival is niet te spreken over artiesten die gisteravond een poging hebben gedaan om een politie boodschap uit te dragen. Er is inmiddels flinke ophef ontstaan over zanger Eric Saade. Hij had een Palestijnse sjaal om zijn pols.

Palestijnse sjaal

Saade mocht zijn nummer Popular, waarmee hij in 2011 derde werd, komen opvoeren. Hij kwam het podium op met een sjaal om zijn pols.
De organisatie wist hier niets vanaf. Saade had de sjaal bij de repetities namelijk niet om. De Palestijnse vlag is al sinds 2016 verboden bij Eurovisie. Ook de vlaggen van Noord-Cyprus en Nagorno-Karabach mogen van hier niet getoond worden.
Dat Saade de regels aan zijn laars lapte, is niet goed gevallen. De organsatie is teleurgesteld en de beelden van zijn optreden staan om die reden niet op YouTube. Volgens Saade heeft hij de sjaal gekregen toen hij nog kind was en wilde hij 'iets authentieks' dragen.

Ierland

Daarna kwam Bambie Thug het podium op. Deze krijsende non-binaire heks had bij de repetities twee teksten op haar lichaam aangebracht.
Op haar hoofd stond toen 'cease fire', terwijl op haar been de tekst 'Free Palestine' zichtbaar was. De artiest is toen te verstaan gegeven de teksten te verwijderen. Daar heeft ze/het gehoor aan gegeven, want ze waren op televisie gister niet te zien.

Australie

Muzikant Fred Leone had gisteren ook een pro-Palestijnse boodschap. Hij had iets op zijn lichaam aangebracht dat leek op een watermeloen.
Veel pro-Palestijnen gebruiken een watermeloen, in plaats van de vlag. Dit omdat het stuk fruit roodm zwart en groen is, net zoals de Palestijnse vlag. Leone gebruikte ook nog de zin: 'From the river to the sea'.

Tweede halve finale

Morgen staat de tweede halve finale op het programma, waaraan ook Joost Klein mee zal doen. Eden Golan is dan ook van de partij. De Israëlische zangeres zal haar prachtige nummer 'Hurricane'' dan ten gehore brengen.
Eric Saade heeft de beelden overigens zelf op YouTube geplaatst. Hieronder zijn deze te bekijken:

NET BINNEN

corry konings

Het gaat niet goed met Corry Conings: ''Ik ben heel bang''

mei 19, 20:14

Het gaat niet goed met Corry Conings. De zangeres denkt voortdurend aan het feit ze het loodje wel eens zou kunnen gaan leggen op korte termijn. In Story vertelt Corry uitgebreid over haar doodsangste...

contant

Dit park accepteert nu ook geen contant geld meer

mei 19, 18:04

Contant geld lijkt steeds meer te verdwijnen uit onze samenleving. Dat is zorgwekkend, aangezien het nog wel eens voorkomt dat er bank- en/of pinstoringen zijn. Ook attractieparken doen vrolijk mee aa...

samantha de jong

Vreselijk nieuws over Samantha de Jong: ''Dit wordt haar fataal''

mei 19, 16:51

Het is weer he-le-maal mis met Samantha de Jong. 'Barbie', zoals ze in het programma Oh Oh Cherso werd genoemd, is opnieuw opgenomen in een afkickkliniek. Ze zou een terugval hebben gehad en is daarom...

joost klein

Expert berekent: Op deze plek zou Joost geëindigd zijn in de finale

mei 19, 12:27

Het afgelopen Songfestival was by far een van de meest beruchte, zoniet de meest besproken editie die er ooit geweest is. Dat had voornamelijk te maken met het elimineren van Joost Klein. Veel mensen...