Steenrijk, Straatarm-kijkers gaan los over arm gezin: ''Ranzig''

Entertainment
door Roland
woensdag, 29 mei 2024 om 19:06
monique steenrijk straatarm
Zoals elke woensdagavond stemden ook vanavond weer duizenden televisiekijkers af op het programma Steenrijk, Straatarm. In de uitzending van vanavond waren de rijke Marjolein en de arme alleenstaande moeder Monique te zien.

Marjolein

Het verhaal van Marjolein is bijzonder. Woonachtig in het zonovergoten Ibiza mankeert het haar aan weinig in haar leven.
Ze werkt als trainer, spreker en auteur. Marjolein heeft het nu goed voor elkaar, maar ooit was dat anders toen ze in 2011 moest vluchten van haar ex-man. Die mishandelde haar zowel fysiek als mentaal. Als gevolg hiervan belandde ze samen met haar kinderen op straat.

Geen geld

Monique Molenberg is alleenstaande moeder en moet rondkomen van 50 euro per week. Ze werkte elf jaar in de zorg. Ook hier zorgde een gewelddadige ex-man voor ellende.
Hierdoor verloor Monique niet alleen haar werk, maar belandde ze ook nog eens in de schulden. Die zijn nu, vijf jaar later, bijna afgelost. Makkelijk is het echter niet. Naast het budget van 50 euro per week is het gezin helaas ook aangewezen op een voedselkast.

Kijkers gaan los

Kijk, dat je arm bent is natuurlijk vreselijk. Maar volgens kijkers hoeft dat niet te betekenen dat je je huis niet kan opruimen. Op social media gaat het momenteel flink los over de teringzooi waarin Monique en de kinderen leven.
Ook een heikel punt onder kijkers zijn de huisdieren. Elske schrijft: ''En weer: waarom zoveel huisdieren? Dat kost geld.'' Onderstaand meer reacties:

NET BINNEN

memphis depay

Memphis laat van zich horen na kritiek en maakt het nog erger

jun 22, 20:49

Memphis Depay is momenteel de meest besproken speler van het Nederlands Elftal. Niet omdat hij het nu zo fantastisch doet, maar omdat Oranje met een mannetje minder lijkt te spelen als hij meedoet. Me...

ioann mark kuznietsov q1ncovsaloc unsplash

Beroemde acteur uit populaire serie (56) plotseling overleden

jun 22, 20:25

Zeer verdrietig nieuws op deze zaterdagavond. Zojuist is bekendgeworden door acteur Taylor Wily plots is overleden. De 56-jarige Amerikaan maakte niet alleen furore op het witte doek, maar werd ook be...

sylvie meis

Sylvie Meis heeft een nieuw liefje (33) en dat is een hele bekende miljonair

jun 22, 18:36

Mannenverslinder Sylvie Meis heeft een nieuwe vriend en die werkt niet achter de kassa bij de Aldi. Nee, het zou volgens de Telegraaf gaan om een hele bekende miljonair. Iemand die vermoedelijk meer g...

memphis

Depay vertelt wat hij van zijn eigen prestatie vond: ''Die man is niet goed snik''

jun 22, 11:47

Memphis Depay speelde gisteren een belabberde wedstrijd tegen Frankrijk. Voetbal International gaf hem de allerslechtste beoordeling van alle spelers. Met een 4 als rapportcijfer kwam hij er nog goed...