De Rabobank krijgt kritiek vanwege een bericht op hun website waarin de bank stelt dat pinbetalingen goedkoper zijn voor winkeliers dan contante betalingen. Onderaan het bericht staat bovendien de oproep: "Vermijd contant geld en laat klanten veilig contactloos betalen."
Volgens de Rabobank betalen negen van de tien consumenten het liefst met hun pinpas. Toch zijn er nog steeds ondernemers die geen pinbetalingen accepteren. De bank verklaart dat dit vaak komt omdat winkeliers denken dat pintransacties duurder zijn dan contant betalen. Maar klopt dat beeld? De Rabobank belooft met hun berekeningen een verrassend inzicht te geven.
De Rabobank heeft de kosten voor beide betaalmethoden op een rijtje gezet. Voor pinbetalingen betaal je bij de bank transactiekosten, die gemiddeld tussen de 0,05 en 0,25 cent per transactie liggen. Dit zijn kosten die de bank in rekening brengt voor het verwerken van een betaling.
Aan de andere kant, stelt de Rabobank, zijn contante betalingen gemiddeld duurder: 0,29 cent per transactie. Hierbij worden factoren meegenomen zoals verzekeringskosten, het storten van geld bij de bank, het wisselgeldbeheer, de tijd die nodig is om de kassalade te legen en het geld te tellen en af te leveren bij de bank. Bovendien benadrukt de Rabobank: "Tijd is geld."
Hoewel een pinautomaat natuurlijk ook kosten met zich meebrengt, wijst de Rabobank erop dat er diverse manieren zijn om deze kosten te minimaliseren. Zo kun je een pinautomaat huren of aanschaffen, afhankelijk van wat beter bij jouw situatie past.
In het bericht worden daarnaast de voordelen van een pinautomaat uitgebreid toegelicht. Tot slot moedigt de Rabobank ondernemers aan om contant geld zoveel mogelijk te vermijden en klanten veilig contactloos te laten betalen.
Heeft u begrip voor het advies van de bank? Praat mee in de reacties en deel dit bericht natuurlijk zodat veel meer mensen het kunnen lezen.
Het is vrijdagochtend, en we hebben een uitdaging voor je brein. Een wiskundige puzzel die op het eerste gezicht eenvoudig lijkt, maar schijn bedriegt. Het is belangrijk om je hersenen actief te houde...
Voor sommige mensen is kerst helaas niet het feest van gezellig samen zijn. Voor Bep is het enorm zwaar. Ze heeft haar kleinkinderen al een jaar (!) niet gezien. ''Ze hebben een druk leven en wonen he...
André Hazes beleeft geen fijne kerstdagen. Zijn 'verwekker', zoals hij Rachel zelf omschrijft, is daar verantwoordelijk voor. Gisteravond kreeg André een dagvaarding van zijn moeder. Rachel reageert z...
Het einde van het jaar is alweer en zicht en zoals inmiddels traditie is, komen de voorspellingen van Baba Vanga en Nostradamus voor het volgende jaar dan uit. Het is vast geen verrassing voor je, maa...