Stormachtig noodweer op komst: '' Seinen op rood''

Nieuws
door Roland
zondag, 14 april 2024 om 9:41
pexels nikolett emmert 10349161
Waardeloos nieuws op deze kalme zondagmorgen. Het Koninklijk Nederlands Meetinstituut (KNMI) geeft morgen vanaf 12.00 uur code geel uit voor het gehele land. Dit in verband met zware windstoten en zeer heftige onweersbuien.

Weer vandaag

We beginnen met het weerbericht van vandaag. Volgens Weeronline is het vandaag prima buitenweer. In het hele land blijft het overwegend droog, waarbij de zon en wolkenvelden elkaar afwisselen. Het is minder warm dan gisteren.
De temperaturen komen uit tussen de 12 en 16 graden. Voor deze tijd van het jaar is het prima vertoeven. In de avond komt er vanuit het zuiden een licht regengebied binnen. Het grootste gedeelte van de nacht verloopt in de meeste plaatsen droog. Het kwik gaat wel naar beneden, met maxima van 5 tot 8 graden. Morgen slaat het helemaal om.

Weer morgen

Weeronline en het KNMI waarschuwen voor morgen. In de ochtend is het nog overwegend droog, maar al snel krijgt bewolking de overhand. In de middag gaat het flink los. De wind draait dan van het zuidwesten naar het noordwesten en neem fors toe in kracht.
Men spreekt van 'stormachtig' weer aan de kust, met windstoten die 95 kilometer per uur kunnen halen. Dit is niet het enige. Er wordt ook forse regenval voorspeld, waarbij het gaat hagelen en onweren. Het KNMI kondigt daarom weercode geel af.
De weerwaarschuwing is van kracht van 12.00 uur tot 18.00 uur. Weeronline waarschuwt het verkeer en met name 'lege' vrachtwagens en mensen die met een caravan op pad gaan. Zij kunnen last krijgen van de wind. Ook buitenactiveiten zijn morgen niet aan te raden.

NET BINNEN

victor abeln

Barman Victor stopt per direct bij First Dates en DIT is de reden

apr 29, 20:01
expeditie robinson

Uitgelekt: Dit zijn alle 16 deelnemers van Expeditie Robinson 2024

apr 29, 14:41
joost klein

Joost Klein laaiend op Eurovisie: ''Dit is niet mijn stijl''

apr 29, 13:59
moon

'Monique Westenberg (46) gaat verder als man'

apr 28, 20:29