Hulpdiensten met spoed naar de Efteling: ''Niet te bevatten''

Nieuws
door Roland
maandag, 19 augustus 2024 om 13:13
efteling
Medewerkers van De Efteling hebben vanmorgen voor de tweede keer in korte tijd de hulpdiensten moeten bellen, wegens een opgesloten hond op de parkeerplaats. Het arme dier was door de baasjes achtergelaten in een camper, terwijl het buiten 23 graden is. In de camper was het nog veel heter.

Hond Efteling

Personeelsleden bellen de hulpdiensten wanneer ze een hond aantreffen die opgesloten zit in een auto of een ander voertuig.
Vanmorgen is dat, net al negen dagen geleden, opnieuw gebeurd. Foto's die zijn ingestuurd aan Looopings laten zien hoe een aantal politiemensen zich rondom een camper hebben verzameld. Een medewerker van het park staat op het dak van het voertuig.
In overleg met de dienstdoende agenten kon het dier uiteindelijk via het dak van de camper bevrijd worden. De woordvoerder van het park geeft aan dat dit een betere optie was. ''Dan hoeft er namelijk geen ruit ingeslagen te worden.''
Niet bekend is hoe het dier eraan toe is. Het baasje was naar alle waarschijnlijkheid in het park, aangezien het voertuig op de parkeerplaats staat.
Conform de standaardprocedure worden bevrijde honden overgebracht naar een asiel. Daar kan een baasje het dier ophalen. De kosten zijn vanzelfsprekend voor de eigenaar.

Al de derde keer

Je vraagt je af waarom mensen een hond nemen, het dier opsluiten in een auto en vervolgens lol gaan trappen in een attractiepark.
Toch is het al de derde keer deze maand dat er een opgesloten hond wordt aangetroffen in een camper op de parkeerplaats van De Efteling.
Niet te bevatten. Vind jij dat mensen die hun hond achterlaten in een voertuig een verbod moeten krijgen op het houden van huisdieren? Geef jouw mening in de reacties.

Poll

NET BINNEN

overval

Bejaarde (92) vrouw thuis overvallen: ''Vijf mannen in de slaapkamer''

sep 28, 21:44

Een schokkend bericht. In Heusden (Brabant) is een 92-jarige vrouw in haar eigen woning overvallen door vijf onbekende mannen. De politie is met spoed op zoek naar getuigen die hopelijk kunnen bijdrag...

brian priske 2

Feyenoordtrainer doet het ondenkbare na wedstrijd: ''Dit pikken wij niet''

sep 28, 20:59

Feyenoord heeft wederom een wanprestatie geleverd. Het elftal van Brian Priske wist op bezoek bij NEC, de nummer 13 (!) van de Eredivisie, niet te winnen. Fans van de Rotterdammers laten op social med...

chong

Nederlandse voetballer zakt in elkaar op het veld

sep 28, 20:13

Een verschrikkelijk moment bij de wedstrijd Plymouth Argyle tegen Luton Town, op het tweede niveau van Engeland. Na een botsing zakte de Nederlander Tatith Chong op het veld in elkaar. Vlak voor rust...

gers pardoel

Gers Pardoel mag zijn twee kinderen niet meer zien

sep 28, 13:31

Gers Pardoel moet op korte termijn voor de rechtbank verschijnen. De zanger/rapper heeft zijn kinderen nu al een jaar niet gezien, en de rechter gaat beslissen of dat zo blijft, of dat hij zijn zoon e...